Kategóriák

iOS Készülékek Újratelepítése (iPhone, iPad, iPod touch)

Az iPhone, az iPad vagy az iPod touch újratelepítése

Fontos tudni, hogy a szoftvernek az újratelepítése törli az iPhone, iPad és iPod touch készüléken tárolt adatokat és beállításokat, és az elérhető legújabb iOS verzióját telepíti majd fel.

A készülék előkészítése

  1. Gondoskodj meg arról, hogy az iTunes legújabb verziója van feltelepítve a számítógépedre (Mac és Windows-os gépeken futtatható).
  2. Ha meg szeretnéd őrizni az iPhone-on, az iPaden vagy az iPodon található adatokat, akkor készíts egy biztonsági mentést.
  3. Lépj be a Beállítások > [a te neved] > iCloud menüpontba, koppints az iPhone keresése elemre, majd kapcsold ki azt a funkciót. Ha a készülék nem reagál, vagy nem kapcsolódik be, akkor az iCloud webes felületén keresztül fogod tudni kikapcsolni. Bejelentkezés > iPhone keresése > válaszd ki az aktuális készüléket a listábol > Eltávolítás a fiokból

iOS készülék újratelepítése működő készülékek esetén

  1. Nyisd meg az iTunes alkalmazást a számítógépeden. Akiknek nincs telepítve még az iTunes, azok letudják tölteni itt. Ha nincs a közelben számítógép, akkor abban az esetben csak az adatokat és beállitásokat lehet visszaállítani.
  2. Csatlakoztasd az iPhone, iPad vagy iPod készüléked a számítógéphez.
  3. Ha megjelent egy üzenet, amely a készülék jelkódját kéri, vagy a „Megbízik ebben a számítógépben?” kérdést tartalmazza, akkor kövesd a képernyőn megjelenő lépéseket.
  4. Válaszd ki az iPhone, az iPad vagy az iPod ikonját, miután az iTunes megjelenítette.
  5. Az Összegzés ablak alatt kattints a visszaállítás gombra.
  6. A megerősítéshez kattints ismét a visszaállítás elemre. Ezután az iTunes törli a készüléket, és telepíti az iOS vagy iPod szoftverének legújabb verzióját.
  7. Miután az eszköz visszaállt a gyári beállításokra, újraindul. Most már új eszközként állíthatja be.

iOS készülék újratelepítése szoftveresen nem működő készülékek esetén

  1. Nyisd meg az iTunes alkalmazást a számítógépeden. Akiknek nincs telepítve még az iTunes, azok letudják tölteni itt.
  2. Megkell győzödnünk róla, hogy a készülékünk helyreállítési üzemmódban van-e. Sokszor van úgy, hogy a készülék eleve abba az állapotba indul el amikor hibás a szoftver rajta, de sajnos ezt ritkán nekünk kell elvégeznünk.
   1. Ha igen, akkor lépj tovább a negyedik pontra.
   2. Ha nem, akkor a harmadikra.
  3. iPhone 6s és azelőtti készülékek esetén a főgombot kell tartani miközben rácsatlakoztatjuk a számítógpére mindaddig míg a helyreállítési üzemmódót nem látjuk.iPhone 7 és 7 Plus esetén a halkító gombot kell tartani miközben rácsatlakoztatjuk a számítógpére mindaddig míg a helyreállítési üzemmódót nem látjuk.
   iPhone 8 felett az oldalsó gombot kell tartani miközben rácsatlakoztatjuk a számítógpére mindaddig míg a helyreállítési üzemmódót nem látjuk.
   iPadek esetén amin nincs Face ID funkció a főgombot kell tartani miközben rácsatlakoztatjuk a számítógpére mindaddig míg a helyreállítési üzemmódót nem látjuk.
   iPadek esetén amin van Face ID funkció a hangerő fel vagy hangerő le gombot kell tartani miközben rácsatlakoztatjuk a számítógpére mindaddig míg a helyreállítési üzemmódót nem látjuk.
  4. Amiután felismerte a számítógép a helyreállítási üzemmódban lévő készüléket, ki kell választani hogy frissíteni szeretnéd, vagy újratelepíteni a szoftvert. Kevés esetben javítja meg a hibás készüléket a frissítés, de egy próbát megér mert csak abban az esetben maradnak meg az adatok. Ha a letöltesi folyamat 15 percnél több időt vesz igénybe, akkor a készülék újra fog indulni és emiatt újra helyreállítási üzemmódba kell helyeznünk.

   1. Ha a frissítést választottad és sikeresen elvégzezte az iTunes, a készülék újra fog indulni és onnantól kezdve tudod tovább használni a készüléked, viszont mindenképp készíts róla egy biztonsági mentést mert nem biztos, hogy örökre oldja meg a gondot.
   2. Ha a visszaállítást választottad és sikeresen elvégezte az iTunes, a készülék újra fog indulni és onnantól kezdve új készülékként állíthatod be.

Forrás (fotók): Apple