Kategóriák

Megérkezett a Google Pixel 4!

Bemutatta a Google a Pixel 4 és Pixel 4 XL készülékeit az idei Made by Google eseményén.

A megjelenése október 24-én lesz, míg az előrendelés már október 15-én el fog indulni. A kezdő ára a Pixel 4 készülékeknek:

Pixel 4 64GB: $799 |Pixel 4 128GB: $899
Pixel 4 XL 64GB: $899 |Pixel 4 XL 128GB: $999

Nem történtek óriási fejlesztések, inkább csak apróbb ráncfelvarrások jöttek idén a Pixel 4 telefonjaival és míg vannak érezhető javulások a kamera táján, akik magasabb rendű frissítésre vágynak a Pixel 3 készülékeikről, még várniuk kell. A jó hír az az, hogy idén kedvezőbb áron kínálja a Google a Pixel 4-et, ami kompenzálás lehet arra, hogy nem jött annyi újdonsággal.

Kijelző

A kijelzők ott vannak a legjobbak között, a valóságtól szinte megkülönböztethetetlen látványt nyújtanak a szakértők szerint, ám az igazán nagy dobás nem is ez, hanem a 90 Hz-es képfrissítés. Jelenleg nagyon kevés mobil tudja ezt, pedig sokkal folyamatosabb megjelenítést tesz lehetővé. Ráadásul csak akkor aktív a nagyobb képfrissítés, amikor ez szükséges, így sikerült megtartani a kellemes üzemidőt.

A másik nagy újdonság a speciális radartechnológia, ami a kijelző fölött található meg, és semmihez sem hasonlítható, amit eddig telefonban láttunk. Ennek köszönhetően a mobil minden eddiginél pontosabban érzékeli a kézmozdulatokat, így akár érintés nélkül vezérelhető, amit egyébként Motion Sense névre kereszteltek.

Emellett van arcfelismerő is, ami a Google szerint az eddigi leggyorsabb. A készülék gyakorlatilag már akkor megkezdi az azonosítást, amikor még kézbe sem vettük. A keresőóriás annyira bízik az új arcfelismerésben, hogy ujjlenyomat-olvasó már nincs is a mobilokon.

Kamera

A Pixel telefonok kamerái mindig is híresen jók voltak, és szerencsére ezúttal is nagy hangsúlyt fordított erre a keresőóriás. A hátlapra már duál kamera került, ami áll egy 12,2 MP-es, f/1,7-es egységből Dual Pixel autofókusszal, valamint egy 16 MP-es, f/2,4-es telefotó megoldásból, ami 2x-es optikai zoomra képes (mindkettőben van OIS). A szelfikamera pedig 8 MP-es lett. A hardver persze nem minden a Google szerint, az ő fő erősségük a brutálisan jó szoftver, és nem meglepő módon rengeteg menő fejlesztést kapunk ezen a téren.

A HDR rettentően jól működik, ráadásul már valós időben is látszik, hogy milyen lesz a végső fotó (ez a Live HDR+). A fehéregyensúlyt mesterséges intelligencia állítja be, ami kijavítja a képet trükkös fényviszonyoknál (például ha a fehér hó valamiért kéknek látszik fotózáskor, vagy ha egy arc más színt kap a visszaverődő fény miatt). Jobbak lettek továbbá a portréfotók, és persze a Night Sight éjszakai mód is rengeteget fejlődött, simán lefotózhatjuk a mobillal akár a csillagos égboltot is. Egész biztos, hogy a Pixel 4 mobilok kamerája a legjobbak között lesz, nem lepődnénk meg, ha simán lekörözné más gyártók csúcsmobiljait.

Hardver

Hardveres téren a Snapdragon 855-öt kapjuk, sajnos nem 855+-t, de ez is bőségesen elegendő. RAM-ból 6 GB áll majd rendelkezésre, míg a belső tárhely lehet 64 vagy 128 GB-os. Az akkumulátor 2800 mAh-s a Pixel 4 esetében, az XL variáns pedig egy 3700 mAh-s telepet kapott, és mindkettő 18W-os gyorstöltést, valamint 10W-os vezeték nélküli töltést támogat. Jack csatlakozó sajnos nincs, van viszont sztereó hangszóró, illetve vízállóság is. A rendszer pedig természetesen már Android 10, annak minden remek újításával.

A mobilok három színben (narancs, fekete és fehér) lesznek megvásárolhatók. Sajnos továbbra is csak néhány piacon jelennek meg a készülékek, magyarországi forgalmazásra elég kicsi az esély.

Forrás (képek): google.com