Kategóriák

Megérkezett a Samsung Note 10!

Megérkezett a Samsung legújabb “Phablet-ja”, ami az első a Note-ok között aminek teli a képernyője, bár másképp néz ki mint a S10 vagy S10 Plus.

A keretmentes kijelzőt még mindig “Infinity O-nak” hívják, de itt a kivágás ami az előlapi kamerának kell, az középen van ahelyett hogy a szélén lenne.

Ez az első olyan alkalom amikor a Samsung úgy döntött, hogy egyszerre két Galaxy Note készüléket mutat be egy évben: a Note 10 és Note 10 Plus-t.

A Note 10 Plus egy észrevehetően nagyobb kijelzővel rendelkezik, ami miatt maga a készülék is nagyobb. Ennek köszönhetően a Note 10 Plus nagyobb akkumulátorral, jobb hátlapi kamera szenzorokkal és egy 5G-s modellel is megvásárolható!

Samsung Galaxy Note 10 megjelenési dátuma és ára

A Samsung Augusztus 7.-én mutatta be a két készüléket az UNPACKED előadásukon New York-ban. A készülék már elérhető itthon a Samsung hivatalos üzleteiben és a három nagy szolgáltatónál is.

Az itthoni hivatalos árak:
Samsung Galaxy Note 10 – 256GB: 329 990 Ft
Samsung Galaxy Note 10 Plus – 256GB: 379 990 Ft
Samsung Galaxy Note 10 Plus – 512GB: 414 990 Ft

Samsung Galaxy Note 10 dizájn és kijelző

A legnagyobb dizájn csere a többi Samsung készülékhez viszonyítva az az, hogy itt a teljes képernyőn az előlapi kamerának a kivágása középen van, míg a Samsung Galaxy S10 és S10 Plus esetében mindkettőnek jobb oldalt van felül.

A Note 10 egy 6.3 hüvelykes AMOLED képernyővel aminek Full HD-s a felbontása (2280×1080). A Note 10 Plus egy 6.8 hüvelykes AMOLED képernyővel rendelkezik, ami viszont már 4K-s (3040×1440). Mindkét kijelző tartalmazza a HDR10+ technológiát

A Note 10 nem hogy csak kisebb, de könyebb is a Note 9-nél. A 72x151x7.9mm-es méretének és 168 grammos súlyának köszönhetően a Samsung egyik legkönyebb készüléke!

Mint az S10 és S10 Plus-on, a Samsung a kijelző alá építette be az ujjlenyomat olvasót, ami kicsit magasabban van, mint a többi Android-os készüléken. Ez egy sokkal kényelmesebb pozíció, mert ide esik természetesen a hüvelyk ujjunk miközben a készüléket használjuk.

A készülék alján található meg az USB-c csatlakozó, a hangszóró és az S Pen. A tetején meg a SIM tálcát lehet megtalálni. A bal oldalára került a hangerő fel és le gomb, illetve a bekapcsoló gomb is. Idén a Samsung úgy döntött, hogy kihagyja a Bixby gombot. Ahhoz, hogy aktiváld a Bixby-t, hosszan kell tartani a bekapcsoló gombot.

A készülék kerete prémium tapintású fémből készül, míg a hátlapja üvegből van. Két színben érhető el: Fénylő Prizma és Fénylő Fekete. A Fénylő Prizma kifejezetten szép, mert megváltozik a színe a külön fajta fények alatt.

Samsung Galaxy Note 10 kamera

Ha már hozzá vagy szokva az S10 vagy S10 Plus kamerájához, nem lesz egy óriás frissítés számodra a Note 10. Ugyan azt a 16MP-es széles-látó lencsét, egy 12MP-es normál lencsét és egy 12MP-es tele-objetkív lencsét.

A Note 10 Plus viszont kapott pluszba egy “DepthVision” kamerát, amit a sima Note 10 nem. Ez a kamera a mélységét figyeli fotózás és videózás közben. Ez az új kamera a Note 10 Plus-on azt engedi meg nekünk, hogy videót portré effekttel vegyünk fel. Ez a mód elérhető a sima Note 10-en is, de csak szoftveresen oldja meg sajnos, ezért közel sem olyan precíz mint a Note 10 Plus-on.

 

Samsung Galaxy Note 10 specifikáció

Mivel ez egy Note készülék, így az S Pen itt is jelen van, hogy segítsen jegyzeteket írni, rajzolni a képernyőre és a többi. Ha te egy olyan készüléket keresel, ami mellé egy stylus is van, akkor ez egy jó választás a kevés közül ami van.

Újdonságok az S Pen terén, hogy mostmár egyes alkalmazásokban gesztusokkal lehet irányítani funkciókat úgy, hogy mozgatjuk az S Pen-t.

Ez jelenleg csak a Samsung saját alkalmazásaiban érhető el, de a Samsung engedi, hogy külső cégek is használják ezt a funkciót az alkalmazásaikban.

 

Magyarországon az Exynos 9825-ös processzorral jelent meg, amit már a 7nm-es EUV technológiával gyártottak. Ez lényegében annyit jelent, hogy mivel kisebb méretében a processzor, takarékosabb is.

A Note 10 készülékek 8GB memóriával érkeznek. A sima Note 10-ből csak 256GB-os verzió érhető el belőle, míg a Note 10 Plus-ból elérhető egy 512GB-os modell is.

Szomorú hír azoknak akik még nem álltak át egy vezeték nélküli fülhallgatóra, de a Note 10 és a Note 10 Plus se tartalmaz már 3,5-ös Jack dugót. A készülékhez a Samsung egy USB C-s fülhallgatót ad, vagy egy átalakító segitségével fogod tudni használni a már megszokott fülhallgatód.

A Note 10 egy 3500mAh-s akkumulátorral, míg a Note 10 Plus egy 4300mAh-s akkumulátorral érkezik.

Természetesen vezeték nélküli töltéssel, és már az S10 és S10 Plus-nál megismert “PowerShare” funkcióval is, amivel tölthetjük többi vezeték nélkül tölthető készülékünket.

Forrás (fotók): CNET